Over ons

2020

OVER ONS

Deelnemers 2019:


Sopraan: Ingrid Wage, Lida Wels, Felicia v.d. Maden.

Alt: Saskia Kruysse, Liesbeth Verweij, Inge Westra.

Tenor: Gert Knepper, Marcel Dijkens, André van den Bergh.

Bas: Rens Bijma, Jan Willem Dijkens, Paul Peter Polak.

Viool: Ulrike Wiebel.

Altviool: Christian Jünemann.

Cello: Judith van der Werf

Blokfluit: Gerdien Tanja, Marjoke van Die.

Dulciaan: Katrien Haye.

Organist: Henk van Zonneveld.


Dirigent:

Anthony Scheffer.

Ensemble Quintessens


Het ensemble Quintessens, opgericht in 1992, bestaat uit een vaste kern van inmiddels zes vocale solisten. Zij kennen elkaar van het koor van de Nederlandse Bachvereniging, dat o.a. de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in Naarden verzorgt.


Jaarlijks worden onder leiding van een gastdirigent avondvullende concerten gegeven met een grotere bezetting. Zo stonden eerder Vespers voor Allerheiligen en Kerstmis van Monteverdi en voor Sint Maarten van Rigatti op het programma, de Musicalische Exequien  en kerstmuziek van Schütz, de kerstnachtmis resp. het kerstverhaal op muziek van verschillende componisten, kerstmuziek van Charpentier, paasmetten van Praetorius, een programma met Magnificats en Spaanse kerstmuziek.


Voor het 2019 programma jaar werd Quintessens uitgebreid tot een ensemble van twaalf vocale stemmen, blokfluiten,  dulciaan, violen, altviolen, cello en orgel.

Dirigent in 2019 was Anthony Scheffer.

Het thema in 2019: “Schütz en tijdgenoten”.

Wegens covid-19 waren er in 2020 geen concerten.
Klik HIER voor de fotogalerij.

 Dirigent

 Anthony Scheffer

Dirigent


Dirigenten werken bij het ensemble Quintessens altijd op projectbasis. 


Anthony Scheffer


Anthony Scheffer (1991) werd geboren in Amersfoort en begon als Organist en Cantor in zijn geboortestad. Naast de viool ligt zijn passie al spoedig op het vlak van dirigeren. Al tijdens zijn studies Liberal Arts and Science en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht steekt hij in de loop der jaren zijn licht op bij dirigenten als Jos Leussink, Bas Ramselaar, Jos van Veldhoven en Ton Koopman en staat hij voor verschillende vocale en instrumentale ensembles.


Zijn passie voor oude muziek brengt hem tot onderzoek om de historische context op een pragmatische en eloquente manier uit te voeren. Als artistiek leider en dirigent weet hij het publiek steeds weer te verrassen met bijzondere en programmatische concerten waaronder expressieve muziek van de Venetiaanse school (Gabrieli, Monteverdi, Vivaldi), Franse muziek uit de Verlichting (Gilles, Charpentier, Rameau), muziek voor de Nieuwe Wereld (Rogier, de Padilla, Guerrero)  en muziek van Duitse meesters uit de Barok (Schütz, Buxtehude, Graupner, Zelenka en Bach).


In 2015 werd hij artistiek leider van Capella Amersfoort en dirigent van de Bach Cantorij Baarn. Sinds 2017 is hij bezig met het oprichten van een nieuw professioneel koor en orkest en treedt hij regelmatig op als gastdirigent bij verschillende gezelschappen waaronder Cantate op de Brink in Hilversum, de Westerkerk te Amsterdam en Ensemble Quintessens.

Programma's 


Klik op een affiche en bekijk het desbetreffende programmaboekje.